10 Mayıs 2009 Pazar

Bu güzel oldu

Moraller bozuk, sinirler hala gergin, rakip ise en büyük düşmanlardan biriydi güzel Londra gününde, güzel de bitti. Belki yaraları tam olarak saramadı ama yine de güzeldi.

İki taraf da çok kaçırdı, Arsenal'in kaçan pozisyon sayısı Chelsea'den fazlaydı. Maviler hücum olarak iyiydi ama defans olarak bazı zaaflar göze çarptı, Barca maçının yorgunluğu ortadaydı.

Cech
Bosingwa - Alex - JT - A. Cole
Essien - Mikel
Anelka - Lampard - Malouda
Drogba

Şeklinde sahaya çıktı Maviler. Arsenal'de ise Arshavin yoktu ki maç boyunca da eksikliğini hissettiler.

Arsenal çok hızlı başladı maça daha 20. saniyede pozisyona girdiler. Sonrasında Cech, Walcott'un çaprazdan şutunu güzel çıkardı. Chelsea sessiz başladı ama Drogba ağırlığını hissettirmeye başladı Silvestre üzerinde özellikle. Sonra Diaby atması daha kolay bir pozisyonu harcadı. Sonrasında Fabregas - Drogba arası bir mücadelede (Drogba'nın kendini attığını inkar edemeyeceğim) kazanılan frikikte Drogba'nın ortasına Alex (tıpkı bir zamanlar PSV'deyken Arsenal'e attığı gibi) kafayı çaktı top direğe de çarparak içeri girdi. Golden sonra Fabregas'ın sarı kartı varken Malouda'ya yaptığı müdahalede hakemin cesareti ikinci sarıyı vermeye yetmedi. Anelka sahneye çıktı sonra orta sahadan aldığı topu harika sürdü Silvestre hamle yapmakta gecikince Anelka çok sert ve falsolu bir vuruşla Fabianski'yi mağlup etti ve durum 2-0 oldu. 

İkinci devrenin daha 3. dakikasında bütün maç ıslıklara mağruz kalan Ashley Cole'un sol kanattan bindirip yaptığı ortayı uzaklaştırmak isteye Kolo Toure şanssız bir şekilde topu kendi ağlarına gönderdi. Bundan sonra bir pozisyonda bariz ofsayttaki Van Persie'ye hakem devam et dedi (hiç de yabancı gelmedi!!) ama pozisyonu Cech çıkardı, Big Pete harika bir gün geçiriyordu. Walcott bir topu daha harcadı. Oyuna sonradan giren Bendtner, Essien'in üzerinden kafayı vurdu ve durumu 3-1'e getirdi. Hemen 5 dakika sonra aynı pozisyonda yine vurdu Bendtner bu sefer Cech harika çıkardı. Hiddink hemen önlemini alarak Ivanovic'i oyuna aldı ve Bendtner'in hava üstünlüğünü engelledi. Adebayor ceza sahasında çok net attı kendini yere hakem buna da kart vermedi. Silvestre'nin yakın şutunu da harika refleksle çıkaran Big Pete gerçekten harikaydı. İyice açılan Arsenal savunmasındaki boşluğu harika paslaşmalarla değerlendiren Maviler, Malouda'nın ilk pozisyonda atması gerekirken iki top uzattığı golle maçı bitirdi.

Arsenal'in evinde yenilmezlik serisine son veren Maviler moral depoladı ve gelecek sene CL'ye direkt katılma hakkını garantiledi. Defanstaki zaaflar göze battı ne olursa olsun. Arsenal'e çok pozisyon verdik. Hiddink bunlara önlem alır diyeceğim ama Hiddink'in de Chelsea zamanı dolmak üzere...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Erdil. Arsenal Tr'den sonra senin blogu gördüm. Sana uzun mavili günler dilerim şahsen Kırmızı tarafta olsamda :D . DwArF blogun da ilk chelsea'li yılları anlatmışsın. Benimki cmyle değilde 99 kupa finali ve Fifa 98'le başladı. Şu sıralar antilerler dertlisin ama gelir geçer bunlar diyim . Abramovic'den önce çok güzel maçlarımızı hatırlarım çünkü 3-2 lik yenilgilerimiz boldu zamanında :D yada skor aynı olmasada o türlü zevkli maçlarımız. Babam MUFC'a yeni gönül bağladığım zamanlarda liverfools'la köşeye sıkıştırırdı iyi takımdı şöyleydi falan ama biraz da elimdeki imkanlar ve her geçen maç izlenimlerin benim takımımın United olduğu kanısına vardım. Vatan hainide bi r o kadar uğraştığım bir konuydu orta okul lise :D tr'den takım tutmamam ben Manchester United'lıyım demem küçüklükte iyice dalga geçilmesine sebep olmuştu.Fazla uzatmıyım memnun oldum tanıştığıma.

Teşekkürler

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

İsminin yanlış yazımından dolayı kusuruma bakma gece gece maviyle beyazdan olsa gerek :D