18 Nisan 2009 Cumartesi

Mayısta yine Wembley'deyiz!

Resim zafer anından...Chelsea FA Cup finaline çıktı. Bu toplamdaki 9. FA Cup finalimiz. Finaldeki olası rakipler Man Utd ve Everton. Tahminen Man Utd çıkar.
Maça iki takım da kontrollü başladı ama iki takım da erken açıldı. 3. dk'da anlaşmazlıktan faydalanan Didi kaleye kafayı vurdu boş kaleye yuvarlanan topu (Ashley Cole'un gençliğine benzettiğim) genç Gibbs son anda çıkardı. Sonra Arsenal oynamaya başladı golü de Walcott'un ayağından buldular. Sonra Chelsea üstünlüğünü hissettirmeye başladı Lampard'ın uzun bir çapraz pasında topu güzel kontrol eden Malouda güzel de bir vuruşla beraberliği sağladı. Bu arada zemin de çok kötüydü üst düzey takımların oynadığı hızlı futbolu baltalayan bir saha vardı Wembley'de. Maç sertlik kazandı mücadele üst düzeye tırmandı. Golden 4 dakika sonra Anelka'nın topu direkten döndü. Essien'in bir şutu Fabianski'nin kucağında kaldı. 


İkinci devre başında Adebayor ve Lampard'la tehlikeler oldu iki kalede de. Silvestre'nin elle müdahalesini çok kötü kaçırdı hakem. Sonrasında Drogba ağırlığını koydu ortaya ve 83. dk'da Lamps'in uzun pasını alarak Fabianski'ye çalımı bastı ve boş kaleye yolladı topu. Adebayor ve Van Persie gibi iki tehditi oyunda değildi Arsenal'in sonrasında işler rahatlaştı ve maç 2-1 bitti Chelsea de finale adını yazdırıp rakibini beklemeye başladı. 

Drogba inanılmaz form tuttu. Arsenal'e toplamda 8. golünü attı bundan da önemlisi yükselen form grafiği. Umarım Barca karşısında da devam eder bu performansı ona çok ihtiyaç var. Golden sonra yine formayla çok sevgi göstersinde bulundu hatta yanlış okumadıysam dudaklarını "I love this team!" (Bu takımı seviyorum!) diye bağırdı. E madem öyle imzanı at Didi.

Hiç yorum yok: