15 Nisan 2009 Çarşamba

İşkence ve Zevk


Böyle bir maç görülmedi! Hayatım boyu unutamayacağım demeye korkuyorum bu iki takım eşleştikçe. Her maçta daha da iyi oynuyorlar, daha da kalp krizine zorluyorlar. İki takımın taraftarını da kahrettiler maç boyunca. Elensen ayrı elenmesen ayrı. Elensen de böyle elendiğine üzülmezsin.

Star TV'nin bu ahmak spikerinden gına geldi artık! bu kadar taraflı maç anlatılmaz, bu kadar Anti-Chelsea'li olamaz bir insan! Geçen sene CL finalinde de aynıydı, bu akşam da! İlk 15 dakika boyunca Kalou'ya Malouda demekte (adamın ismi kameranın lensine girmesine rağmen!) ısrar etti. Oyundan çıktı Kalou da bu da hatadan zorunlu kurtuldu. Her topta Liverpool'u destekledi. Geçen sene finalde Drogba için "Buralardan vurursa kötü!" diyerek zaten Anti-Mavi olduğunu belli etmişti ama bu akşam bardağı taşırdı. Bu işi ülkede çok daha iyi yapabilecek insanlar var bu kadarı saçmalık!

Hiddink'in hamleleri (özellikle erken Anelka değişikliği) yerindeydi Benitez'in Torres'i çıkartması ise bence çok yanlış bir karardı.

Maç Liv'pool'un baskısıyla başladı. İlk tehlike Torres'in kaçırdığı toptu. Kırmızılar sağlam geliyordu ve golü Cech'in hatasıyla F. Aurelio'nun zekasının kesiştiği bir anda yedi Maviler. Cech'e yakışmadı bu ikinci Nihat Kahveci vakası. Sonrasında Ivanovic'in müdahalesine penaltı kararı verdi Cantalejo Xabi Alonso da affetmedi. Bu dakikadan sonra Liverpool kontrolü kaybetti ve Chelsea baskıyı kurmaya başladı ve devre böyle bitti.

İkinci devreye kaldığı gibi devam eden Chelsea'de Drogba ağırlığını hissettirmeye başladı ve Anelka'nın çabası sonucunda çok hafif bir dokunuşla Reina'yı da şaşırtarak kendi kalesine yollattı topu. Sonrasında Alex harika bir frikikle skoru 2-2'ye getirdi. Sonrasında Didi boştaki Lampard'ı gördü o da 3-2 öne geçirdi Chelsea'yi. Maç bitti dedik, demez olaydık...Tipik Liverpool işte bırakmıyorlar maçı. Lucas uzaktan vurdu Essien'e çarpan top tam köşeye süzüldü 3-3 oldu, 2 dakika sonra Riera kesti Kuyt kafayı vurdu 3-4 oldu. Kahır geri gelmişti...Neyse ki İkinci Kaptan gemisini kurtardı ustaca bir vuruşla ve turu getirdi. Son anda Essien'in boş kaleye çıkardığı top da işin tuzu biberi oldu. 

Bakalım Barca karşısında neler olacak...

Hiç yorum yok: