15 Ağustos 2009 Cumartesi

Transferler - Hazırlık Kampı - İlk maç


Uzun aradan sonra geri döndük nihayet!

Öncelikle tabiki yaz transferleri:

Ross Turnbull: Bence iyi bir transfer. Ücret ödenmedi ve iyi bi kaleci ki hazırlık maçlarında da güzel performanslar sergiledi Cudicini'nin gidişinden sonra 3. kaleci sıkıntısı vardı ki gayet mantıklı bir şekilde çözüldü bu problem.

Daniel Sturridge: Büyük umutlarım var bu transferden. Sturridge için İngiliz'lerin büyük beklentileri var Sturridge'le ilgili. Seri ve ayağına hakim bir oyuncu Anelka tarzı vuruşları var yan ağlara plase şeklinde. Umarım iyi gelişim gösterir ve kaliteli bir santrafor olur.

Gelelim bu dönemin en önemli transferine, Yuri Zhirkov: Uzun zamandır bekleniyordu Zhirkov'un büyük bir takıma transferi, bize gelmesi iyi oldu. Ödenen ücret 18m £. Glen Johnson'ın da bu parala Liv'pool'a gittiği düşünülürse bence daha üst düzey bir oyuncu için iyi bir miktar. Sol kanatta sıkıntılar yaşayan bu takıma ilaç gibi gelir. Ashley Cole - Malouda - Zhirkov üçlüsü iyi iş yapar solda.
Söylentilere bakacak olursak; Pirlo kesinlikle istemediğim bir transferdi, Ancelotti son kıyağını yapacaktı ama olmadı, iyi ki de olmadı. Ribery iyi bir katkı sağlardı ama o kadar para vermeye de gerek yoktu. Agüero transferi iyi olurdu ama EPL'de nasıl bir performans gösterirdi orası da bir muamma. City'nin JT teklifi ikinci round'du bu mücadelede bunda da boş döndüler.

Chelsea bu yaz güzel bir hazırlık kampı geçirdi. Inter ve Milan gibi takımlar karşısında rahat oynayarak sonuca ulaştı. Takım içi uyum güzel gibi görünüyor. Zhirkov ve Sturridge gollerini attılar güzel oldu bunlar. Drogba çok formda, beklenmedik ve akıl almaz goller atıyor (ki bugün
 Hull karşısındaki 2. golü normal değil!). Anelka tutuk başladı ama açılır o da sıkıntı yok. Ancelotti'nin "4-4-2 Diamond" taktiği bakalım nasıl etkiler gösterecek.


Ve EPL'nin ilk maçı...Stamford Brigde'de rakip Hull City'ydi. Maça bulunan fırsatlarla başladı Maviler fakat sezonun ilk golü Cech'i sakatladığından beri kişisel olarak nefret ettiğin Hunt'tan geldi. Karambol anında seken şut boş kalede Hunt'ın önünde kaldı o da affetmedi. Sonra ise formdaki Drogbra frikikte topun başına geçti ve uzak mesafeden şahsımca hatalı kurdurulan bir baraj ve yanlış yerde duran bir kalecinin avanajı ile durumu eşitledi. Sonrasında Maviler baskıya devam etti kaçan pozisyonlar oldu yine fakat 90+2'de Didi, Lampard'ın Barcelona'ya 0'dan attığı golü hatırlatacak şekilde bir gol attı ki cidden akıllara zarar. Bilerek attığını ümit ediyorum :)
Maçın özetini resmi sitedeki bir cümle çok güzel yaptı aslında: "Ancelotti, şüphesi vardıysa, artık ne kadar zorlu bir ligde olduğundan emin fakat ona bu konuda yardımcı olacak büyülü de bir santraforu var."

Drogba'nın golünü buradan izleyebilirsiniz. Kalecinin hali de yeterli olsa gerek anlatmaya :)

Hiç yorum yok: